Mördarsnigeltoast

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Skölj sniglarna noga och gnugga dem med salt.
Skölj mer för att få bort så mycket slem som möjligt.
Förväll sniglarna under kort tid i tre?fyra omgångar med rent vatten.

Koka sedan upp omkring 2 l nytt vatten och tillsätt kryddor, lök och morot och vinägern.
Låt sniglarna koka med en timme.
Spola av, skär ett snitt i buken på varje snigel och skrapa ur och släng innanmätet.
Hacka sedan resten av snigelkroppen fint.

Stek brödskivorna gyllenbruna på varje sida och låt dem rinna av på en bit papper.
Dela persikan i fyra bitar och lägg i en liten form.
Strö på råsocker, chilipulver och salt.
Klicka över smör.

Baka i ugn 200 grader i 15 min.
Fräs baconet med lite smör.
Tillsätt vitlök, lök och chili.
När löken är mjuk, häll i de hackade sniglarna.
Fräs 1 min.
Rör i lite mer smör och dra bort pannan från värmen.
Rör ner kryddor och citronskal.
Peppra.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.