Baconlindad fläskfilé med Madeirasky

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa bort synligt fett från fläskfilén.
Krydda med salt, peppar och salvia.
Linda in i bacon och bryn runt om i lika delar smör och rapsolja.
Lyft över till ugnsfast fat och efterstek 15 min i 175 graders ugn.
Låt det färdigstekta köttet vila 10 min under folie innan det skivas upp.

Koka upp vatten, Madeira och kalvfond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud skyn i 5 min utan lock.
Smaka av med soja, salt och peppar.

Servera köttet med stekt potatis, bladpersilja och blandade salladsblad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.