Hallonpaj med maräng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Skär smöret i kuber och nyp ihop med mjölet.

Tillsätt vatten och nyp ihop alltsammans till en deg.
Låt vila i kylen i ca. 20 min.

Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen och klä en smord pajform, 22 cm, med löstagbar botten.

Nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca. 10 min och låt svalna.

Mosa de frysta hallonen lätt i en bunke och sikta sedan i potatismjölet och florsockret.
Blanda.

Häll hallonen i pajskalet.
Grädda pajen i ca. 25 min eller tills fyllningen stannat något.

Blanda socker och äggvita i en värmetålig skål.

Sätt skålen över ett hett vattenbad och vispa för hand tills smeten når 65 grader.
Vispa därefteri hushållsassistent till en fast och avsvalnad maräng, det tar ca. 5 min med assistent, med vanlig elvisp ung. 10 min.

Klicka eller spritsa upp marängen ovanpå pajen och hör fina toppar med en sked.
Bränn därefter marängen med en brännare eller på grillvärme i ugnen för att få fin färg, den ska vara nästan bränd i topparna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.