Halloweenskumtoppar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Med hjälp av en rund pepparkaksform tar du ut rundlar ut rånen.

Blanda gelatinpulver och riktigt kallt vatten i ett glas.
Rör om och ställ åt sidan.
Det kommer att bli en klump efter ett tag, men det gör absolut ingenting.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt vaniljpulver.

Häll 1 dl vatten, glukos och strösocker i en kastrull.
Låt blandningen koka till 110 grader.
Ta av plattan från värmen och ha i gelatinklumpen.
Rör runt tills den löst upp sig helt.
Tillsätt ev. hushållsfärg.

Häll därefter i sockret i äggvitan.
Vispa hela tiden ytterligare 10 min tills smeten bildar toppar.

Fyll smeten i en sprits och spritsa ut lämplig mängd på varje bit kex och ställ därefter in dem i frysen minst en timme så att de stelnar.

Smält choklad över vattenbad, tillsätt olja och ev. färg.
Doppa kakorna i chokladen och låt rinna av på ett galler.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.