Saffransmugcake

  • Portioner:
  • Cirka tid: 5 min

Det är inte alltid man hinner baka i julstressen, och då är denna mugcake perfekt att göra! Den är smaksatt med saffran, och innehåller för den som vill gärna massor av choklad!

Ingredienser

Tillagning

Blanda alla ingredienser med varandra (tillsätt gärna ett par rutor grovhakad choklad och några grovhackade pekannötter, samt eventuellt lite agavesirap). Häll smeten i en smord mugg. Värm i mikrovågsugn i ca 1-1 ½ minut (jag körde 1 minut och 15 sekunder). Låt svalna något, och vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera med exempelvis vispad grädde.

På bilden serveras mugcaken med mascarpone och smält choklad!

Du gillar kanske också

Receptet av BakaSockerfritt Antal recept: 12 st

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket. Det gick så långt att jag tidigare funderade över att bli både bagare och dietist (det hela slutade med att jag blev ekonom). Istället valde jag att utöva denna underbara hobby på fritiden och nu vill jag dela med mig av det jag kan och tycker är roligt!