Gravad lax med dillstuvad försommarpotatis

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Sommar

Ingredienser

Tillagning

Skrubba och koka färskpotatisarna nästan klara.
Slå bort kokvattnet och dela potatisarna i större bitar.

Skiva upp laxen om den inte redan är skivad.
Lägg upp fyra portioner så att den delen av jobbet är klart.

Mjölkstuvningen till potatisen ska göras till synes för tjock.
Till skillnad från vinterpotatis tillför inte den färska någon stärkelse, så stuvningen blir lagom tjock när potatisen blandas i.
Värm mjölken.
Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull.
Späd med mjölk till en slät stuvning som får sjuda i 5 min.
Vänd ned potatisbitarna och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp och garnera med blandad sallad och citron.
Resterande stuvad potatis serveras i en skål för sig.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.