Medelhavsgratäng på torsk med oliver och fetaost

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Medelhavsgratäng:
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skölj och grovhacka fänkålen.
Skiva oliverna.

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg.
Tillsätt oregano, timjan och basilika och fräs några sekunder till.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare några sekunder.

Slå på passerade tomater och tillsätt honung, skivade oliver, salt och peppar och låt det småputtra ca. 5 min.

Tillbehör:
Koka ris enligt anvisning på paketet.

Medelhavsgratäng:
Lägg torsken i en ugnsfast form.
Slå över tomatsåsen och smula över fetaost.

Sätt in fiskgratängen ca. 10-15 min i ugnen.

Tillbehör:
Skölj salladen och lägg upp i en skål.

Servera medelhavstorsken tillsammans med ris och sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.