Stekt lax med limehollandaise

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Tvätta limefrukten noga.
Riv av det yttersta gröna skalet och blanda det med saften från frukten samt ytterst lite vitvinsvinäger i den färdiga hollandaisesåsen.

Stek laxen i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna.
Salta och peppra fisken varsamt.
Beräkna stektiden till ca. 2 min per sida.

Riv sallad och blanda med klyftor av tomat, bitar av gurka och paprika samt gärna lite salladskrydda.
Blanda en vinägrett av olja och vinäger. Ringla den över salladen.
Servera fisken med kokt potatis, den smaksatta såsen, grönsallad och lättkokta broccolibuketter.
Garnera varje portion med en limeklyfta.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.