Donuts - munkar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

De här smakar precis som de donuts du kan köpa i USA, fast lite bättre!

Ingredienser

Tillagning

Ca 20 stycken

Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader, och lös upp jästen i vattnet.

Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till 37 grader.

Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl av mjölet.

Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i ca. 1 tim.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm tjock platta.
Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten på varje rundel.
Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.

Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta.
Fritera de jästa ringarna vackert gyllenbruna ca. 1 min på varje sida.

Låt donutsen rinna av på hushållpapper.

Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
Rör i florsocker, vatten och hushållsfärg.
Doppa donutsen i glasyren och dekorera med strössel.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.