Fyllda oxrulader med madeirasås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda Dijonsenap och finhackad purjolök.
Fördela blandningen på lövbiffarna.
Dela saltgurkorna i fyra delar på längden.
Lägg en gurkstav på varje lövbiff och rulla ihop till rulader.
Fäst med tandpetare.

Skala och hacka en liten gul lök.
Fräs den med en liten smörklick i kastrull. Tillsätt tomatpuré, hackad timjan, madeira, vatten och fond.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Låt såsen sjuda sakta i 10 min.
Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
Sila såsen före servering.

Stek ruladerna i lika delar smör och rapsolja.
Rulla runt dem så de blir stekta runt om.
Salta, peppra, sänk värmen och lägg på locket.
Efter 5 min är ruladerna klara.
De serveras med stekt potatis, tomater och gröna blad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.