Söderhavskyckling

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Currysås:
Skala och hacka löken och äpplet.
Skär baconen i strimlor.

Fräs upp allt tillsammans ett par minuter. Strö över curry och låt den fräsa ett ögonblick.
Blanda i mjöl och tomatpurén.
Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt koka i 10 min.
Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna.

Dela lycklingen i portionsbitar.

Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse.
Lägg i några kycklingbitar åt gången.
Skaka den så att mjölblandningen helt täcker bitarna.

Bryn kycklingbitarna i smör och lägg efter hand över dem på ett ugnssäkert fat.
Häll currysåsen över.

Grädda på 200 grader i ca. 35 min.

Garnera fatet med ananasringar och små äppelskivor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.