Vindruvspaj

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Börja med att göra pajdegen.
Kör mjöl, socker, smör och salt i matberedare.
Tillsitt vattnet och kör lite till.
Överarbeta inte degen.
Låt degen vila i kylskåpet i ca. 30 min.

Krossa vindruvorna lått och blanda dem med det smälta smöret och citronsaften.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop med vindruvorna.

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta fram pajdegen ur kylskåpet.
Tryck ut den i botten och runt kanterna av en pajform.
Fyll pajskalet med druvsmeten och grädda i ca. 20 min.

Blanda under tiden samman ingredienserna till smuldegen med en gaffel.
Strö den över pajen och grädda i ytterligare 20-25 min tills ytan är gyllenbrun.

Låt pajen svalna på ett galler.
Servera den kyld.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.