Wallenbergare med potatismos

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig.
Rör om då och då.

Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker.
Blanda noga och ställ färsen svalt.

Skala och koka potatisen.
Värm gräddmjölken tillsammans med smöret.

Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos.
Smaka av med salt och peppar.

Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.

Servera med potatismos och rårörda lingon.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.