Viltfärsbiffar med enbärssås och rostade potatisklyftor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda ströbrödet med en skvätt vatten i en bunke och låt det svälla i 20 min.

Hacka gul lök och blanda ströbrödet, färsen, ägg och lök i en bunke.
Krydda smeten och knåda runt försiktigt.
Om du inte vill smaka på rå färs kan du provsteka en biff för att smaka av.

Forma små fina biffar och stek dem så att de får yta, sätt dem sedan i en form och häll över en skvätt viltfond och låt dem gå i ugnen på låg värme, ca 120 grader, tills de får en innertemperatur på 67 grader.

Enbärssås:
Krossa enbären med en sked och stek dem i smör tillsammans med löken och tomatpurén.
Tillsätt all vätska utom grädden och reducera ner den ordentligt ca. 50 procent.
Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och socker.
Du kan reda såsen om du vill ha den tjockare.

Klyftpotatis:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen.
Skär i klyftor.
Lägg på ugnsplåt/i ugnsform.
Häll lite olja på klyftorna och strö på lite salt, rosmarin och timjan.
Stek mitt i ugnen i 20-25 min till fin gyllenbrun färg.
Rör om någon gång.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.