Croque Madame

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader och börja med mornaysåsen.
En mornaysås är en bechamel med ost så bli inte rädd utan börja som vanligt och smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa i mjölet, häll på mjölken och tillsätt en nypa muskot.
Koka upp under omrörning till en krämig sås, häll i parmesan och 100 gram riven gruyère.
Låt osten smälta under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.

Rosta brödskivorna och bred sedan senap på ovansidan på allihop.
På fyra av mackorna lägger du tre tunna skivor kokt skinka och cirka hälften av den resterande osten och toppar sedan med de andra bröden (senapssidan ner, såklart).
Häll mornaysås över hela härligheten och strö över 200 gram riven gruyère.

Ugnsbaka mitt i ugnen 5?8 min eller tills all ost smält och mornaysåsen börjar bubbla och få fin färg.
Avsluta med ett stekt ägg, toppa med lite gräslök och servera med en enkel grön- eller tomatsallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.