Deep Dish Pizza

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Lös sockret o jästen i vatten i en stor bunke.
Låt det stå i 5 min.
Tillsätt oljan.
Tillsätt 5 1/2 dl av mjölet och salt.
Arbeta ihop degen.
Stjälp upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk o börja arbeta in resten av mjölet, lite grann itaget tills degen inte klibbar i händerna.
Knåda tills den blir jämn o elastisk.

Placera degen i en oljad skål o lägg en handduk över.
Låt den jäsa till dubbel storlek på en varm o dragfri plats i ca 1 tim.

Häll ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk o knåda degen tills den blir jämn.
Rulla ut degen till en cirkel ca 40 cm i diameter.
Olja en djup pizzaform, 35 cm i diam.
Lägg degen i pannan.
Tryck upp degen på botten o kanterna ca. 4-5 cm.
Täck o låt jäsa i 40 min.

Förbered pizzadegen.

Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlöken o fräs ca 30 s.
Tillsätt resten av pizzasåsingredienserna o låt det koka upp.
Sänk värmen och låt det sjuda under lock ca. 10 min.
Rör med jämna mellanrum.

Värm ugnen till 225 grader.
Stek köttfärsen o resten av ingredienserna till fyllningen, utom osten, i en stor stekpanna på medelvärme tills köttet är brynt o grönsakerna är mjuka.
Rör så att köttet blir grynigt.
Häll bort vätskan o lägg över fyllningen i en skål.
Rör ner mozzarellaosten i fyllningen.
Strö parmesanosten över pizzasåsen.

Fördela köttblandningen jämnt på pizzadegen.
Häll pizzasåsen över köttet.

Grädda pizzan ca. 20 min i nedre delen av ugnen.

Låt den stå o svalna ett tag.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.