Chili Con Carne

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Skär köttet i 3 cm-bitar.
Lägg bitarna i en rymlig kastrull, slå på vatten så att det täcker och koka upp under lock.
Låt köttet koka 2 min.
Slå av vattnet och skölj kött och kastrull.

Börja om med nytt vatten, 1 skalad gul lök, lagerblad, svartpeppar och vitlöksklyftor.
Låt köttet koka sakta under lock tills det är helt mört vilket tar ca. 90 min.

Hacka den gula löken till grytan, hacka jalapenon utan kärnor och mellanväggar och skär paprikan i bitar.
Fräs lök, chili och paprika med rapsolja i stekgryta.
Vänd ner köttet.
Tillsätt passerade tomater, 2-3 dl buljong från köttkoket samt spiskummin.
Låt grytan koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 10 min till.
Salta.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.