Seafoodgryta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Medelhavet nerkokat till en riktig kulinarisk höjdpunkt. Görs enklast på färdigköpt fisk och skaldjursmix från frysen men blir så klart ännu bättre om man pallrar sig ner till fiskhoddorna och köper färskt. (Då får man byta mot blåmusslor)

Ingredienser

Tillagning

Krydda fiskfilerna med salt och vitpeppar och lägg åt sidan.
Fräs grönsaker och örter tills de fått lätt gyllenbrun färg på medelsstark värme och addera sedan vitlök och låt allt steka i ytterligare en minut.

Slå på vin, vatten, tomater och lagerblad och låt koka i en halvtimme under lock och lägg sedan i fisken och sjud på svag värme i fem minuter till. Tillsätt seafoodmixen och musslorna och låt sjuda ytterligare några miunter.

Servera med bröd som kan doppas i denna underbara smakanhopning.

Du gillar kanske också

Receptet av Barakock Antal recept: 33 st

Glad amatörkock som älskar att laga och äta god mat!