Gravlaxtartar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skölj, skrubba och lägg potatisen i en rymlig kastrull.
Koka potatisen varsamt under lock ca. 15 min.

Plocka bort dill och gamla kryddor från laxen.
Hacka laxen ganska grovt.
Blanda laxbitarna med färskpressad citronsaft och nymald svartpeppar.
Forma fyra biffar som placeras direkt på tallrikar.

Blanda såsen och ringla den runt laxtartarerna.
Hacka färska gula lökar fint och fördela vid sidan av tatarerna.
Garnera med avrunnen kapris.
Bjud nykokt färskpotatis, salladsblad och citron till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.