Lammstek med bearnaisesmör

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Påsk

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 90°.

Dela upp lammsteken efter hinnorna i småstekar (går även att steka hel).

Krydda rikligt med salt, svartpeppar och bryn i panna med smör.

Ugnsstek till en innertemp på 58°.

Skala och slanta vit sparris.

Skala schalottenlök och morötter och fräs dem i olivolja och tillsätt vitlök, örter, vitt vin, vatten och kalvfond.

Lägg i vit sparris och smålök och sjud dem mjuka i buljongen.

Tillsätt tomaterna precis innan servering.
Vispa smöret mjukt och tillsätt kryddorna.

Skiva lammsteken och servera i djup tallrik med grönsakerna och lökarna.
Avsluta med att klicka på smöret.

Lammsteken kommer oftast nätat till butiken men det blir godare och enklare att dela upp steken i mindre stekar innan tillagning.
Enklare att kontrollera innertemperaturen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.