Pulled pork med pitabröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 330 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan.
Skala och krossa vitlöken med kniven och lägg bland lökbitarna.

Stöt korianderfrön, senaps­frön och svartpepparkorn i morteln.
Blanda med salt, paprikapulver, chilipeppar, ingefära och socker i en skål.

Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet.
Lägg köttet på löken i grytan och lägg på locket.
Ställ in grytan på gallret i ugnen vid 150 grader.
Låt stå cirka 5 tim, tills köttet kan dras isär med en gaffel.

Ta upp köttet och mixa skyn med löken tillsammans med passerade tomater, vinäger och persilja till en sås.

Blanda ingredienserna till brödet till en smidig deg.
Jäs 1 tim under bakduk.
Ta upp på mjölad arbetsbänk, dela och forma degen till 8 bollar.
Kavla ut till runda kakor, ca. 10 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen vid 250 grader, ca. 8 min.
Låt svalna.

Snitta bröden i kanten och öppna till en ficka.
Lägg strimlad vitkål och skivad rödlök i bröden.
Riv köttet i bitar med gafflar och blanda med lite av såsen och lägg i bröden.
Servera!

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.