Hummer med smält citronsmör

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Dela hummern på längden, ta bort magsäck och tarm.
Knäck till klorna med en nötknäppare så att de blir lättare att öppna.

Lossa försiktigt på köttet och försök att behålla det i så stora och hela bitar som möjligt.

Värm smöret i en låg panna på hög värme tills det börjar bubbla.
Riv ned lite rivet citronskal och saften från en halv citron.
Tillsätt hummerköttet och blanda runt lite försiktigt tills det precis blivit varmt.
Lägg tillbaka köttet i skålen och servera genast med nyrostat bröd och resten av citronerna i klyftor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.