Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Skär kött i grytbitar.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Bryn köttet väl.

Tärna fläsk.
Stek det.
Stek även kantareller.
Skala lök och morot.

Lägg allt i en gryta.
Slå på fond, vatten och vin.
Koka upp.
Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 tim eller tills köttet känns klart.

Smaka av med salt och peppar.
Red eventuellt av med lite maizena utrört i lite kallt vatten.

Skala vitlöksklyfta.
Hacka den.
Lägg i en kastrull med bönor och grädde.
Koka tills det börjar bli lite krämigt.
Smaka av med salt och peppar.

Garnera med lite hackad persilja.
Servera.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.