Spicy lammlägg texmex-style

  • Portioner:
  • Cirka tid: 210 min

Ingredienser

Tillagning

Torka av köttet.
Blanda alla torra kryddor inkl. salt och peppar och klappa in köttet med blandningen ordentligt.

Bryn köttet - häll ner kryddorna som ramlat av också - i en stor stekgryta med lite smör och olja tills det får lite färg runt om.
Sänk värmen och häll sedan i öl, vinäger, chipotlepaste, vitlök, lagerblad och liquid smoke.
Lägg på lock och låt puttra på lägsta möjliga värme tills köttet faller av benen, 3-4 tim.
Lyft försiktigt upp köttet och lägg åt sidan.
Koka ihop vätskan på ganska hög värme utan lock tills den tjocknar.
Dra loss köttet från benet med en gaffel om det behövs och lägg tillbaka det i grytan.
Kasta eventuella fettrester.
Koka upp och blanda väl.
Smaka av med salt.

Servera med tortillabröd eller nachos och smarriga salsor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.