Söndagspasta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

En snabb sås som du slänger ihop medans pastavattnet kokar. Tips: om man inte hittar smaksatt crème fraiche kan den säker ersättas med vanlig crème fraiche blandad med ajvar och chilipulver men det har jag inte testat ännu.

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt i gång pasta vattnet
2. Hacka löken, tärna paprikan (jag tog en röd för färgens skull) Skiva champagnerna grovt (5-6 st) Hacka vitlöken (2-3 st)
3. Klipp bacon i en stekpanna, tillsätt paprikan efter någon minut och sen löken efter nån minut till.
4. Lägg i pastan i vattnet som borde kokat upp nu
5. Tillsätt championen och strax efter vitlöken. När löken blivit genomskinlig häll i ca en dl grädde och rör runt. Salt och peppra efter smak.
6. När det kokat ihop lite så tillsätt crème fraisen och rör runt så det fördelas jämt i pannan.
7. Kolla pastan som nu borde vara färdig.
8. Smaka av röran och tillsätt ev. mer grädde, om det är förtjockt eller om smaken är för stark. Lägg pastan i såsen och rör runt så all pasta får sås på sig. Servera med riven ost att toppa med.

Serveringsförslag: Servera med riven ost att toppa med.

Du gillar kanske också

Receptet av M_E Antal recept: 29 st

När jag var liten så sa alltid min mamma: "nu ska vi se vad för experiment vi får idag" när vi skulle äta. Det är nog ifrån henne som jag fått min lust att prova andra vägar och testa min förmåga i köket. Jag har väldigt svårt för att följa recept och vill gärna lägga till eller ta bort något. Här kommer jag att presentera de experiment i köket som bli bra som men ett och annat tokigt blir det säkert med :) Mina recept finns även på Kokaihop.se som M.E.