Citronfromage

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Vispa äggvitorna till fast skum och vispa sedan ner hälften av sockret, lite i taget.

Vispa äggulor och resten av sockret poröst i en annan bunke.
Tillsätt hälften av citronskalet.

Lyft upp gelatinet ur vattnet och smällt det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull.
Låt svalna något och rör ner det i äggblandningen.
Vispa grädden och blanda ner den.
Vänd försiktigt ner de vispade vitorna och rör till en jämn smet.

Fördela smeten i vackra glas eller portionsformar och låt fromagen stå kallt ett par timmar så att den stelnar.

Garnera med resten av den rivna citronen och eventuellt en klick vispad grädde.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.