Räksoppa på skal från ishavsräkor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Rosta skal i rykande het olivolja.

Tillsätt tomatpurén och flambera med cognac.
Sen alla grönsakerna, finhackade, och stek dem med skal 2-3 min.

Häll på vinet, buljongen och grädden.
Koka ca. 20 min, kokar man för länge är det risk att soppan blir besk - kokar man för kort tid hinner inte räksmaken föras över från skal till buljongen.

Sila av räkskal och grönsaker, pressa ut så mycket saft som möjligt.

Koka ytterligare 5-10 min.

Smaka av innan servering: en nypa cayennepeppar för hettan om så önskas, salt om så behövs, lite grädde om mildring krävs.

Det som aldrig blir fel är lite pressad citron och en skvätt konjak.

Serveras med gammalt bröd som får mjukna genom att suga åt sig den varma soppan!

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.