Kalkonfilé med paprika och bacon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Gnid in köttet med rökt paprikapulver, salt och vitpeppar.
Bryn tunt om i lika delar smör och rapsolja, och efterstek det i 150 graders ugn till 65 graders kärntemperatur.

Skär ned paprikorna i bitar.
Skala och hacka löken.
Skär bacon i mindre bitar.
Hacka timjan.
Fräs bitar och timjan med olja i en kastrull.
Efter någon minut tillsätts paprikakrydda, rödvin, vatten och fond.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud skyn i 5 min.

Låt den färdigstekta kalkonfilén vila några minuter innan den skivas upp.
Servera med den mustiga skyn och kokt ris.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.