Honung- och pepparglaserad Älgfransyska

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Smarrig stek, servera gärna med chokladsås, potatiskaka och ångkokta grönsaker

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda honung, soja och olja. Krossa och blanda svartpeppar, anisfrö och timjan.
Pensla köttet med 1/3 av marinaden. Strö på kryddblandningen i ett jämt lager.
Sätt i en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet. Stek köttet i cirka 1 ½ timme, till innertemperatur 65°C.
Pensla köttet med marinaden minst 2 gånger under stektiden.

Du gillar kanske också

Receptet av Anighean3 Antal recept: 27 st

Jobbar på Grövelsjöns Fjällstation sedan sommaren 1999, och sedan 2009 i köket med huvudansvar för Caféets bakverk. Det roligaste inslaget i arbetet är när jag får släppa loss kreativiteten på Bröllopstårtor och Födelsedagstårtor. Stora som små.