Äggvänd torskfilé med tomatröra

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Tippa upp tomatkrosset i en finmaskig sil och låt det rinna av några minuter.
Finhacka schalottenlök, vitlök, fänkål och oregano.
Fräs lök och fänkål med olivolja i en kastrull.
Tillsätt oregano och tomatkross.
Låt sjuda sakta i 3-4 min.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Dela fisken i portionsbitar.
Salta, peppra och vänd i vetemjöl.

Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och rapsolja.
Vispa upp äggen, vänd fiskbitarna i äggsmeten och lägg dem i pannan.
Stek i medelvarm panna med flera vändningar.
Sammanlagd stektid är ung. 4-5 min.

Servera med tomatröran, ris, varma grönsaker och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.