Spettekaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Rör ihop margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget.
Arbeta in mjölet litet i taget till en jämn smet.
Smörj en långpanna.

Bred ut cirka en halv cm tjockt lager med smet i pannan.
Grädda kakan så att smeten stelnar.
Tag ut långpannan ur ugnen.
Bred ut ett nytt lika tjockt lager med smet ovanpå det gräddade.
Grädda kakan igen.
Fortsätt att växelvis breda ut smet och grädda i ugn, tills all smet är slut.
Minska på ugnsvärmen mot slutet av gräddningen.

Låt kakan kallna i pannan.
Skär den i lagom stora bitar.
Glasera med litet citronglasyr.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.