Äppelmarmelad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Ger ca. 6 dl.

Skölj äpplena.
Klyfta och kärna ur.

Lägg äpplena len stor kastrull och koka till mos ca. 30 min (tiden beror på hur fast äppelsorten är).
Mosa äpplena med potatisstöt mot slutet.

Tillsätt socker och korinter/russin.

Koka ytterligare ca. 15 minuter, tills konsistensen känns bra.

Tillsätt sherryn.

Förtjocka ev. marmeladen med melatin enligt anvisningen på förpackningen.

Fördela marmeladen i väl rengjorda burkar (skölj gärna burkarna med atamon innan).

Fyll upp till ca. 1 cm från kanten, torka kanterna.
Sätt på lock, sänk ner burkarna i en kastrull med kokande vatten, lyft upp och ställ dem på en handduk.

Efter ungefär 1 tim hör man hur det säger »plopp« - då är konserve-ringen klar.
Sedan håller marmeladen länge.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.