Pepparkakscheesecake i glas

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugn på 170 grader.

Botten:
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i formen.
Grädda i ugn ca. 10 min.
Kallna och smula sönder.

Fyllning:
Vispa osten med elvisp tillsammans med sockret och vaniljsockret helt slätt.
Vispa grädden löst och därefter vispa ner ostbkandningen och yoghurten.
Nu blir det en tjockare smet.

Skala och kärna ut äpplena.
Skär ut små klyftor.
Lägg i kastrull med resten av ingredienserna.
Sjud på svag värme i 10 min, rör om då och då.
Låt det svalna.

Montering:
Varva i lager äppelkompott, smula och smet i 2 dl glas, whiskyglas.
Ställ i kyla innan servering.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.