Sockerkaka med äpple

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan sockerkakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Kärna ur och skär äpplena i bitar.
Stek dem i smör, strösocker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna.

Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett fint tårtfat eller ett brödgaller.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.