Kanelbullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ägg- gluten- och laktosfria kanelbullar. Som "mjölk" kan användas; rismjölk, havremjölk eller sojamjölk.

Ingredienser

Tillagning

Smält mjölkfritt margarin.
Häll i rismjölken i det smälta mjölkfria margarinet så att vätskan blir ljummen, ca 37°.

Smula ner jästen i vätskan.

Blanda socker, salt, kardemumma, mjölmix med vätskan.

Arbeta samman tills degen släpper bunken.

Låt jäsa under bakduk i 30 min

Sätt ugnen på 250°.

Gör fyllningen strax innan degen har jäst klar.

Mjöla bakbordet och kavla ut degen till en rektangel ca 25x35 cm storlek.

Bred fyllningen jämnt över hela degrektangeln.

Rulla degen till en rulle och skär i 20 lika stora delar/bullar.

Lägg varje bulle i en bakform.

Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.

Du gillar kanske också

Receptet av LasseB43 Antal recept: 4 st