Dinkelbrytbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

2 bröd á 12 bullar.
Ugn 225 grader.

Häll vatten och olja i en bunke, smula i jästen och vispa tills den har löst sig.
Tillsätt salt, 1,5 msk dillfrön och nästan allt mjöl.
Arbeta degen kraftigt tills den är smidig och blank.
Låt jäsa under duk 30 min.

Arbeta degen lätt på mjölat bakbord.
Dela den i 24 delar och rulla bullar.
Lägg bullarna intill varandra, t.ex. I form av blommor, på två sprejade plåtar.
Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca. 20 min.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över resten av dillfröna.
Grädda mitt i ugnen tulls bullarna är genomgräddade och ytan fått fin färg, ca. 12 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.