Lyxig chokladtårta

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Variera smaken genom att använda vit choklad istället för mörk choklad i tryffeln. Byt ut aprikosmarmeladen mot någon favoritmarmelad.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och mjöla 2 bakformar som är 20 cm i diam.

Blanda strösocker, mjöl, 2 dl kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål.
Tillsätt filmjölk, kaffe, olja, ½ krm vaniljpulver och ägg.
Vispa med en elvisp ca. 2 min på medelhastighet, tills smeten är jämn och smet.

Portionera upp smeten i formarna och grädda 30 min.
Prova att kakorna är klara med en provsticka, stickan ska vara ren när den kommer ut.
Låt kakorna svalna i formarna 10 min.
Ta sedan upp kakorna ur formarna och låt dem svalna helt på ett galler.

Blanda florsockret med resten av kakaon och vaniljpulvret i en medelstor skål.
Vispa smöret tills det är krämigt och fluffigt.
Vispa ner ömsom kakaoblandningen, ömsom mjölken i smöret.
Vispa smeten slät efter varje tillsats och avsluta med att vispa tills hela smeten är jämn och bredbar.

Lägg en kaka på ett serveringsfat.
Bred över smörkrämen i ett ca. 2 cm tjockt lager ända ut till kanten.
Placera den andra kakan ovanpå.
Bred resten av smörkrämen över toppen och kanten av kakan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.