Pumpagnocchi med smör och salvia

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 160 grader.

Dela och kärna ur pumpan.
Skär bort skalet och dela köttet i bitar.
Lägg pumpan i en smord form och strö över lite salt.
Sätt in i ugnen i 30 ? 35 minuter tills pumpan är mosig och mjuk.
Låt pumpan svalna.

Mixa pumpaköttet med en stavmixer.
Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg.
Tippa upp degen på ett mjölat bakbord.
Dela degen i mindre delar och rulla till ca 2 cm tjocka korvar.
Skär i bitar.
Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka.
Låt torka i ca en halvtimme.
Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten tills de flyter upp till ytan.
Lägg upp på en tallrik.

Smält smöret i en gjutjärnspanna och låt salvian fräsa med in någon minut.
Lägg i gnocchin och rör om ordentligt.
Riv över parmesan.
Servera med ett gott bröd.

Om du vill gratinera gnocchin:
Höj ugnsvärmen till 225 grader och stoppa in pannan i ugnen i 5 minuter eller tills osten fått lite färg.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.