Fruktkaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 720 min

En hållbar kaka som bara blir bättre efter några dagar. Tips: Gillar man saffran kan man smaksätta kakan med en matsked saffransarom eller en påse torkad saffran som tillsätts tillsammans med smöret.

Ingredienser

Tillagning

Skär bort stjälkfästet från fikonen.
Hacka aprikoser, dadlar och fikon ganska fint.

Häll spriten över frukten och låt stå minst 10 timmar.

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en 1 ½ liters form.

Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

Blanda mjöl och bakpulver och blanda sedan ner frukten och de rivna citrusskalen.
Rör ner blandningen i äggsmeten.

Häll smeten i formen.
Grädda på nedersta falsen ca. 1 tim, prova med sticka att den är torr.
Stjälp upp kakan och låt den ånga av en stund och låt sedan svalna under formen.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.