Tunnbrödskorg med skagenröra

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp vatten i en vid kastrull.
Lägg en sil över kastrullen.
Mjuka upp en skiva tunnbröd i taget i ångan och forma den till en skål över ett glas.
Snygga till kanterna med en sax.
Låt tunnbrödskorgarna torka hängande över glasen.

Frysta räkor måste tinas helt och kramas så att merparten av vattnet trycks ut.
Hacka grovt.
Skala och finhacka rödlök.
Hacka dillen.
Blanda majonnäs med crème fraîche.
Vänd ned räkor, lök och dill.
Smaka av med vitvinsvinäger och en halv, riven fiskbuljongtärning.
Salta och peppra.

Strax före servering fylls korgarna med Skagenröra och toppas med tångkaviar, dill, citron och körsbärstomat.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.