Äppelchutney Extra

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Hacka löken och vitlöken grovt.

Kärna ur och hacka eller strimla chilifrukterna.

Lägg lök, chili och alla kryddor i en vid, tjockbottnad, rostfri kastrull.
Tillsätt socker och vatten.
Låt koka upp och koka tills vattnet nästan har dunstat bort.

Kärna ur äpplena och skär dem i 2x2 cm stora bitar.

Rör ner äpplena och ättikan i kastrullen och koka upp.
Låt sedan småkoka i ca. 20 min tills en stor del av vätskan har avdunstat. Smaksätt eventuellt med lite mer ättika i efterhand.

Häll upp i steriliserade och varma glaskonserver.
Sätt på locken och vänd burkarna uppochner under nedkylningen.
Förvara mörkt och svalt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.