Sliders på fläsksida

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Skiva vårlökarna tunt, riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna smått.

Blanda med alla ingredienser till marinaden.
Skiva fläsket i knubbiga skivor och lägg dem i marinaden.
Låt stå över natten.

Ta ut fläsket och låt det bli rumstempererat.
Stek fläsket i en stekpanna med höga kanter i några minuter på varje sida.
Häll på marinaden och sätt på ett lock.
Låt fläsket puttra i ca. 20 min.

Ta upp fläsket och låt svalna innan du skär fläsket i lagom stora bitar.

Servera på bröden tillsammans med rödkålssalladen, en klick hoisinsås och en nypa rostade sesamfrön.

Rödkålssallad:
Skiva rödkålen så tunt du kan och lägg den i ett durkslag.
Slå över ett par liter kokande vatten.
Pressa ut så mycket vatten som möjligt och dressa sedan kålen med övriga ingredienser.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.