Rönnbärsgelé

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Rensa och skölj knappt mogna bär
De får gärna vara frostnupna.

Koka upp vattnet i en gryta.
Lägg i bären och låt dem koka under lock i 10 min.
Krossa bären under kokningen.

Häll upp i silduk och låt rinna av i 30 min.
Rör inte i massan.

Tillsätt sockret och koka försiktigt i 10 min eller tills saften geléat sig.
Gör geléprov genom att lägga upp lite gelé på en tallrik och dra en sked igenom.
Om gelén inte flyter ihop ät gelén färdig.

Häll upp gelén på varma och rena glas.
Låt kallna, paraffinera och sätt på lock.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.