Vitlöks- och persiljebröd med ärthummus

  • Portioner:
  • Cirka tid: 35 min

Ingredienser

Tillagning

Vitlöks- och persiljebröd

Skiva brödet.
Värm stekpanna på medelvärme och rosta bröden (med fördel i "räfflad" panna) till önskad bränna.
Ta ur dem ur stekpannan och gnugga omedelbart vitlökens blottlagda sida mot brödet (värmen från brödet tar upp smaken från vitlöken mycket bra).
Ringla ganska rikligt med olivolja över brödets yta.
Salta, peppra och krydda med persilja över oljan på brödets yta.
Skär skivorna i halvor.
Servera.

Ärthummus:

Koka ärtorna i ca 2 minuter.
Mixa ärtorna med samtliga ingredienser, t.ex med stavmixer.
Servera.

Använd hummusen som dip för bröden.

Du gillar kanske också

Receptet av kullerbytta Antal recept: 2 st

Hej! En ensamstående mamma som försöker lära mig att laga mat för mig och min sons skull. Har alltid varit bekväm av mig men fick nog en gång för några veckor sedan då jag ännu en gång köpte färdig sås till korvstroganoff och insåg: det finns varken kärlek, spänning, magi eller energi i den här. Nu måste det bli ändring!