Vitt bröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 165 min

Ingredienser

Tillagning

30 kuvertbröd, 10 baugetter eller 2 formbröd.

Smula jäst i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader och häll i bunken, rör om så jästen löser sig.
Tillsätt salt och hälften av vetemjölet,rör om kraftigt.

Tillsätt resten av vetemjölet lite i taget, och arbeta degen väl tills den blir blank och smidig - ca. 5 min. i maskin eller 10 min. för hand.

Låt degen jäsa under bakduk i 20 min.
Arbeta ner den och låt jäsa i 20 min. till.

Knåda några minuter på ett mjölat bakbord.
Dela och forma till runda eller avlånga kuvertbröd,avlånga portionsbaguetter eller släta formbröd.

Lägg kuvertbröden och baguetterna på smorda eller bakplåtsklädda plåtar och formbröden i raka brödformar.

Jäs bröden ca 20 min.

Grädda kuvertbröden ca 8 min. i 250 grader.
baguetterna ca 15 min. i 225 grader.
formbröden ca 35 min. i 175 grader.

Låt bröden svalna på galler utan bakduk

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.