Fläskfilé med italienskt täcke

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Lite lyxigt och lätt att laga!

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén och bryn den i en stekpanna så den får färg. Salta och peppra. Tag upp och lägg filén på en skärbräda.

2. Häll 3 dl vatten i pannan så det tar upp smaken. Sila sedan ner det i en kastrull. Det skall användas till såsen.

3. Skär mozzarellan i små bitar. Plocka bladen från basilikan och hacka dem. Hacka också valnötskärnorna, paprikan och vitlöksklyftorna. Blanda samman ingredienserna i en skål och tillsätt salt och peppar. Skär potatisen i klyftor och koka dem snabbt i ca 3 min och häll sedan av vattnet och låt dem luftas. Låt skalet sitta på så ser klyftorna trevligare ut.

4. Skär filén i ca 1 cm tunna skivor och lägg dem i en ungssäker form. Bred på hela täcken över filén. Ställ in formen i ugnen ca 15 min tills osten har smält. Se till så valnötterna inte bränns. Sätt samtidigt in potatisklyftorna på en form med smält smör.

5. Tillsätt fonden i kastrullen med vatten och skyn. Blanda maizenaredningen och creme fraiche och vispa sedan ner det i kastrullen. Smaka av med soja och peppar.

6. Medan filén och potatisen ligger i ugnen kan du snabbt sätta ihop salladen med salladsblad, gurka och tomat.

7. Någon minut innan filén blir färdig i ugnen koka snabbt upp haricots verts i en kastrull.

8. Servera!

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D