Spenatsoppa med muskot eller ingefära

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Koka den hackade lönen i smör och olja i 5 min och tillsätt sedan spenat.

Koka i 5 min till.

Tillsätt potatis och kola alltsammans i ytterligare 3-4 min under omrörning.
Häll i buljongen och koka upp på nytt.
Låt alltsammans sjuda i 25 min med locket på glänt, smaka av med salt och peppar och låt soppan svalna något innan den puréas i matberedare.

Värm upp igen före serveringen.

Häll upp soppan i tallrikar, ringla i lite grädde eller yoghurt i varje portion och strö över nyriven muskotnöt eller mald ingefära.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.