Rågsiktskakor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 100 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

Smält smöret i en kastrull och värm med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50 grader.

Blanda torrjästen med rågsikten i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda.

Arbeta in vetemjölet i degen, lite i taget tills den börjar släppa i kanterna.

Jäs degen i bunken till dubbel storlek under bakduk.

Baka ut degen till tekakor på ett mjölat bakbord och snitta dem i fyra bitar (som scones).

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca. 30 min.

Nagga tekakorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, ca. 15 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.