Eschabeche (en spansk inkokning) med norsk lax

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Tips! Gör inkokningen på morgonen. Sen är det bara att grilla laxen, koka upp inkokningslagen och vid servering slå den över laxen.

Ingredienser

Tillagning

Strö lite salt på laxen, låt ligga i någon timme.
Tärna paprikorna, morot och fänkålen.
Finhacka löken, kärna ur och skär upp chilifrukten.
Fräs vitlök, lök, fänkål och morot.
Lägg i paprika och kryddor.
Slå på vitt vin.
Låt sjuda i ca. 10 min.
Smaka av med saften från apelsinen, citronen, salt och peppar.
Torka av laxen och grilla, och låt laxen ?gå klart? på indirekt värme.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.