Äppelpaj med smuldeg

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200°.

Smuldeg:
Mät upp alla de torra ingredienserna och tillsätt matfettet.
Hacka samman till en smulig deg och strö ut i en ugnsfast form.

Skala och kärna ur äpplena.
Skär varje äpple i ca. 5 skivor, men låt skivorna ligga kvar staplade på varandra.

Smält smöret eller margarinet och tillsätt farinsocker, kanel och kardemumma.
Pensla blandningen mellan skivorna och runt äpplena.
För att skivorna inte ska glida isär under gräddningen, stick två tandpetare eller avbrutna grillpinnar genom varje stapel äppelskivor.

Tryck ner äpplena i smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka, ca. 35 min.

Avnjut pajen lätt ljummen, gärna tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.